Öğretim Üyemiz Alanında İlk Olan Çalışmayla Literatürde Yer Aldı

Ankara Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsünden Dr. Öğr. Üyesi Aşan Bacak’ın, Observational evidence for Criegee intermediate oligomerization reactions relevant to aerosol formation in the Troposphere” isimli çalışması dünyanın en etkili bilim dergilerinden biri olan ‘Nature Geoscience’da yayınlandı.

Amazon yağmur ormanlarında yapılan bu çalışma ile; görünmez (Hayalet) molekülün (Criegee) gaz fazındaki varlığı ve dünya atmosferine olan etkileri ilk defa çalışma kapsamında gerçekleştirilen ölçüm ve gözlemler sonucu ortaya çıktı. İnsanlık için çok önemli bir bilgi olan atmosferimizin oksidasyon mekanizması teorisini geliştiren çalışma aynı zamanda Leeds’de gerçekleştirilen dünyanın en önemli fiziko kimya buluşması olan Gaz Kinetiği konferansında Dr. Öğr. Üyesi Aşan Bacak tarafından sunuldu.