Nikaragua Büyükelçisi Silva’dan Rektör Ünüvar’a Ziyaret

Nikaragua’nın Ankara Büyükelçisi Tatiana Daniela Garcia Silva, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Geçtiğimiz nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güven mektubunu sunan Nikaragua’nın ilk Ankara Büyükelçisi Tatiana Daniela Garcia Silva, Ankara Üniversitesinin konuğu oldu.

Büyükelçi Silva ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Kepenekci, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Güngör, Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Kayacık’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Ankara Üniversitesi ile Nikaragua üniversiteleri arasında eğitim alanında yapılabilecek iş birliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Büyükelçi Silva, görüşmede, ziyaretin eğitim alanında iş birliklerine kapı aralaması temennisini dile getirdi.

Nikaragua’da 20 civarında üniversite bulunduğunu aktaran Silva, bu üniversitelerle Ankara Üniversitesi arasında protokol yapılarak ortak çalışmalar yürütülebileceğini kaydetti.

Rektör Ünüvar da konuk büyükelçiye Ankara Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Ünüvar, Ankara Üniversitesinin fen, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler olmak üzere her alanda yetkin bir üniversite olduğunu vurguladı.

Şu an Ankara Üniversitesinde biri lisans, diğeri yüksek lisans olmak üzere Nikaragualı 2 öğrencinin eğitim gördüğü bilgisini paylaşan Ünüvar, “Nikaragua’dan henüz hiçbir üniversite ile iş birliğimiz yok. Bu ziyareti şu şekilde taçlandırabiliriz. Sizin vasıtanızla Nikaragua’nın önde gelen üniversitelerinden biri ile iş birliği protokolü yapabiliriz” dedi.

Büyükelçiler için birkaç hususun önemli olduğunun altını çizen Ünüvar, “Birisi iki ülke arasındaki ticaret hacmi. Birisi eğitim iş birlikleri; imzalanan protokoller ve öğrenci değişimi. Bir diğeri ise karşılıklı turist sayısı. Ben eğitimle ilgili yapılabilecek iş birliğinin, sağlıklı işlerse hem ticaret hacmine hem de turist sayısına katkı sağlayacağı düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Silva, görüşme sonrası Ankara Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzalarken, Rektör Ünüvar, konuk büyükelçiye Ankara Üniversitesinin sembolü Güneş Kursu takdim etti.