Malta Sağlık Bakanı Abela’dan Rektör Ünüvar’a Ziyaret

Malta Sağlık Bakanı Jo-Etienne Abela, Malta’nın Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar ve beraberindeki heyetle Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a ziyarette bulundu.

Rektör yardımcıları ve bazı yöneticilerin de yer aldığı görüşmede, Ankara Üniversitesi ile Malta arasında eğitim alanında yapılabilecek iş birliği imkânları ele alındı.

Malta Sağlık Bakanı Jo-Etienne Abela, Malta ile Türkiye arasındaki ilişkileri çok önemsediklerini; ticari, siyasi ve eğitim alanındaki iş birliklerini daha da ileriye taşımak istediklerini vurguladı.

Rektör Ünüvar da Malta ile Ankara Üniversitesi arasında yapılabilecek iş birliğinde öncelikli alanları belirlemek gerektiğini ifade etti.

Eczacılık, deniz hukuku gibi alanların bunlardan bazıları olduğunu belirten Ünüvar, “Bu alanlarda ve diğer farklı alanlarda potansiyeli görüp, ona göre bir yol çizmek lazım” dedi.

Karşılıklı öğrenci değişiminin de artırılması gerektiğinin altını çizen Ünüvar, bu ziyaretin ilişkilerin canlandırılması için vesile olmasını dilediğini ifade etti.

Öğrencileri, akademisyenleri ve idari personeliyle yaklaşık 100 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Ankara Üniversitesinin büyük bir üniversite olduğunu kaydeden Ünüvar, konuklarına, Ankara Üniversitesi hakkında bilgi verdi.

Bakan Abela, görüşmenin ardından, Ankara Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı. Rektör Ünüvar, Bakan Abela’ya, Ankara Üniversitesinin sembolü Güneş Kursu takdim etti.

Bakan Abela, Büyükelçi Cutajar, Rektör Ünüvar ve beraberindekiler, daha sonra, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen 14. Uluslararası Eczacılık Bilimleri Sempozyumu’nun açılışına katıldı.

50. Yıl Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, açış konuşmalarıyla devam etti.

Rektör Ünüvar, sempozyumun yeni araştırmalara ilham kaynağı olacağına ve eczacılığın gelişimine önemli katkılarda bulunacağına inandığını kaydetti.

Sempozyumun açılışında, Malta Sağlık Bakanı Jo-Etienne Abela ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asuman Bozkır da birer selamlama konuşması yaptı.