İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerinden Rektör Ünüvar’a Kitap Takdimi

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okullarında eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencileri, hayallerini yansıttıkları öykü, masal ve şiirlerden oluşan “Hayal Ağacı” ve “Düşler Kalemi” isimli kitapları, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a takdim etti.

Rektör Ünüvar, ANKÜ Okulları Genel Müdürü Seda Yıldız ve öğretmenleri eşliğinde ziyarete gelen ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile Senato Salonu’nda bir araya gelerek sohbet etti.

İlkokul ve ortaokuldan birer öğrenci, arkadaşları ile birlikte düşlerini, hayal güçlerini ve özgün fikirlerini yansıttıkları edebi eserlerden oluşan “Hayal Ağacı” ve “Düşler Kalemi” isimli kitaplar hakkında bilgi verdi.

Rektör Ünüvar, öğrencileri tebrik ederek, kitap okumanın ve yazmanın önemini vurguladı. Ünüvar, “Hayata not düşmek önemli. Çünkü bizden geride yaptıklarımız ve yazdıklarımız kalacak. Konuştuklarımızın da bir kısmı kalacak ama özellikle yaptıklarımız ve yazdıklarımız kalacak. Bu dünyada çok şey yapmak, çok şeyi yazmak gerekiyor. Yazmak için de okumak gerekiyor. O yüzden çok okuyacağız” diye konuştu.

ANKÜ Okulları Genel Müdürü Seda Yıldız da Ankara Üniversitesi ile ilgili tarihi kararların alındığı Senato Salonu’nda öğrencilerle birlikte olmanın çok kıymetli olduğunu belirterek, “Çünkü onlar geleceğin yazarları, geleceğin düşünürleri. Çok emek vererek bir yılın sonunda bugün kitaplarını takdim etmek üzere buradalar. Öğrencilerimize ve öğrencilerimize rehber olan, onlara bu yolu çizen öğretmen arkadaşlarımıza da sizin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilkokul öğrencisi Doruk Hançer “Hayal Ağacı”, ortaokul öğrencisi Alya İbişoğlu da “Düşler Kalemi” isimli kitabı arkadaşları adına imzalayıp Rektör Ünüvar’a takdim etti.

Rektör Ünüvar da ANKÜ Okulları ilkokul ve ortaokul kütüphaneleri için imzaladığı “Her Dem Erdem II” isimli kitabını imzalayıp, Doruk Hançer ve Alya İbişoğlu’na teslim etti.

Rektör Ünüvar, öğretmenler ve öğrenciler, daha sonra anı fotoğrafı çektirdi.