Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesinden Rektör Ünüvar’a “100. Yıl Nişanı”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi tarafından “100. Yıl Nişanı” verildi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği 7. Genel Kurul Toplantısına katılan Ünüvar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ile birlikte Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesini ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Cafer Caferov ve yönetimi ile bir araya geldi. Ziyarette, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova da yer aldı.

Prof. Dr. Cafer Caferov’un üniversitesinin çalışmaları ile ilgili bilgi verdiği görüşmede, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi ile Ankara, Gazi ve Hacettepe Üniversiteleri arasındaki mevcut ilişkiler ve potansiyel iş birliği imkânları ele alındı.

Rektör Caferov, görüşme sonrası Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran’a, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesinin 100. yılı sebebiyle hazırlanan Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev imzalı “100. Yıl Nişanı”nı takdim etti.

Caferov, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin tüm Türk dünyası için değerli bir örnek olduğunu belirterek, “tek millet, iki devlet” ilkesi temelinde kurulan ilişkilerin üst düzeyde olduğunu ifade etti.

Caferov, Cumhurbaşkanlığı kararına istinaden verilen Bilim ve Eğitim Bakanlığı imzalı “100. Yıl Nişanı”nı üniversitenin dostlarına takdim ettiklerini dile getirdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, Azerbaycan’ın en köklü üniversitelerinden Devlet Pedagoji Üniversitesinin “100. Yıl Nişanı”nı almaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bu madalyanın hayatında aldığı en değerli ve kıymetli ödüllerden biri olduğuna dikkati çeken Ünüvar, “Ankara Üniversitesi olarak Azerbaycan’la çok yakın ilişki içerisindeyiz. Devlet Pedagoji Üniversitesi ile de çok yakın bir irtibat halindeyiz. Değerli Cafer Caferov hocamla beraber çok güzel işlere imza atmak için gayret gösteriyoruz. İnşallah bundan sonra gayretimizi çok daha artırmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye ve Azerbaycan’ın hem kendi bölgeleri hem dünya konjonktüründe güçlü ülkeler olduğunu, ancak çok daha güçlü olmak durumunda olduklarını belirten Ünüvar, “Üniversiteler de ülkelerimizin güçlenmesindeki en önemli lokomotif unsurlar olacaktır. Ben bu vesileyle değerli rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev’e çok teşekkür ediyorum. Ve bunu onaylayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’e çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu madalyayı ömrümün sonuna kadar en değerli ödül olarak saklayacağım” ifadelerini kullandı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran da birer teşekkür konuşması yaptı.

Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi misafir defterini de imzalayan rektörler, ev sahibi rektör ve ekibi ile birlikte, kampüste üniversitenin eğitim binasının yanı sıra Batı Azerbaycan Araştırma Merkezi, Türksoy Dairesi, Türkoloji Merkezi, Haydar Aliyev Müzesi ve kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Rektörler, Bakü Âli Neft Mektebi Rektörü Elmar Qasımov ve Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülçöhre Memmedova ile de bir araya geldi.